Wanderlust

Alleen op reis | Mijn ervaringen en tips

Ik ga graag alleen op reis. Iets wat velen spannend vinden of niet doen omdat ze hun ervaringen graag met iemand willen delen. Of misschien wil je op reis maar is er niemand die met je mee kan? Ik ben een aantal keer alleen op reis geweest en ik heb me nog nooit eenzaam gevoeld! Er zijn zoveel manieren om in contact te komen met anderen om wellicht een deel van de reis samen te doen. In dit artikel deel ik mijn ervaringen en tips! De eerste keer dat ik alleen op reis ging was het even wennen. Het kan zijn dat je alleen in een restaurant komt te zitten en dat is wat ongemakkelijk. Maar geloof me, dit went en voor je het weet is er niets geks meer aan!

Alleen op reis

Maak een praatje

De leukste manier vind ik toch wel wanneer je andere reizigers (of locals) tegen het lijf loopt. Je heb dan ook meteen in de gaten of er een klik is. Stap een keer uit je comfort zone en maak een praatje. Door dit vaker te doen zal je het snel al niet meer eng vinden. Vraag iemand een foto van je te maken! De rest volgt vanzelf.


Logeer in hostels

Door te logeren in hostels maak je als alleen reiziger veel meer kans om met anderen in contact te komen. Je slaapt op een slaapzaal met meestal minimaal 4 bedden (soms tot wel 16) en er is een gezamenlijke ruimte om te koken of te chillen met andere reizigers. Je zal je zeker niet alleen voelen.


Online reismaatjes vinden

Online zijn er ook tal van mogelijkheden. Zelf maak ik als ik alleen op reis ga, gebruik van lonelyplanet.com en travel-buddies.com. Je kan op deze websites je reisplan online zetten en in contact komen met andere reizigers. Een andere mogelijkheid is Facebook. Er zijn een heleboel facebook groepen voor solo reizigers. Vaak ook per land of continent. Zet je reisidee├źn online en wie weet gaat er wel iemand dezelfde kant op!


Couchsurfing

Tot nu toe mijn favoriet. Naast dat Couchsurfing een handige app is om op een goedkope manier te reizen is het ook een manier om met andere reizigers of locals in contact te komen. Je kan je reisplan online zetten zodat anderen daarop kunnen reageren, maar er is ook een ‘hang-out‘ functie. Als je met iemand wil afspreken om bijvoorbeeld een drankje te gaan doen of de omgeving wil verkennen dan zet je deze functie op ‘available‘. Je ziet dan iedereen die op dat moment ook beschikbaar is en in de buurt is. Ik heb op deze manier een heleboel leuke mensen leren kennen!


Geniet van het reizen, maar let zeker ook op! Bovengenoemde opties zijn handig maar er zullen altijd mensen tussen zitten met andere intenties. Vooral als alleen reizende vrouw moet je wel op je hoede blijven. Nieuwe tips zijn welkom, laat het weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *