Wanderlust

Hotspots in Lissabon – 5x lekker eten

Op vakantie naar het kleurrijke Lissabon? Als foodie is er aan lekker eten zeker niets te ontbreken. In dit artikel deel ik mijn favoriete hotspots in Lissabon. Vakantie is een tijd om te genieten maar ook voor de individuen die toch een beetje gezond willen blijven doen is er genoeg keus.

De Portugese keuken staat vooral bekend om het eten van vis. Een traditioneel gerecht is de Pasteis de Nata, de bekendste zoetigheid uit de Portugese keuken. Een gebakje van bladerdeeg met custardvulling. Je vindt ze overal wel in Lissabon. Ik was hier meteen fan van!


Start de dag bij Augusto Lisboa

Voor een lekker ontbijtje ga je naar Augusto in de kleurrijke wijk Alfama. Dit is de nummer één wat betreft ontbijten op tripadvisor en tevens mijn favoriete hotspot! Het personeel is er supervriendelijk en het eten wordt met verse producten bereidt. En dit is ook te proeven want ik heb hier heerlijk ontbeten!  Het menu is gevarieerd. Je kan er kiezen uit lekkere broodjes, salades, soepjes, crêpes, yoghurt met fruit en verse sappen! Een must-try hier is de Pasteis de Nata. Deze wordt geserveerd met kaneel en poedersuiker, echt jammie!

Augusto Lisboa, SijRua Santa M.nha 26, 1100-491 Lisboa,


Dear Breakfast

Ook voor de healthfreaks is dit een fijn restaurant! Dit restaurant zit vlak naast het hotel waar we verbleven dus we besloten hier te ontbijten. De aankleding doet fris en licht aan en het eten wordt mooi opgemaakt geserveerd. Omeletten, broodjes, salades, açai-bowls en verse sapjes. Genoeg keus dus! Het is natuurlijk ook lekker, niet geheel onbelangrijk.

Dear Breakfast, R. Gaivotas 17, 1200-719 Lisboa


Time out market

Bekend met de foodhallen in Amsterdam? Dit is precies hetzelfde concept maar dan groter! Een grote, open zaal met lange tafels, barretjes en rondom allemaal eettentjes. Als je er even niet uitkomt waar je wilt eten ga dan hier naartoe. Er is volop keus en het is er altijd gezellig. Naast dat je hier kunt eten is er ook een markt waar je verse producten kunt kopen.

Time out market, Av. 24 de Julho 49, 1200-479 Lisboa


Ijsje bij Amorino

Met het heerlijke warme klimaat in Lissabon mag een ijsje niet missen natuurlijk! Ga hiervoor naar Amorino, zij zitten op twee locaties in Lissabon; in de wijk Baixa en in de wijk Chiado. Ze bieden een gevarieerd aanbod aan smaken en hebben ook een paar opties op waterbasis voor de mensen die geen lactose mogen/willen. Het mooie hier is dat ongeacht de maat van het hoorntje, je zoveel mogelijk smaken mag kiezen als je zelf wilt! Ze worden dan mooi in de vorm van een roos op het hoorntje gespateld.

Amorino, R. Garrett 49, 1200-203 Lisboa | Amorino, R. Augusta 209, 1100-042 Lisboa


Dineren bij Em Alta Na Baixa

Bij dit restaurant aten we de eerste keer zo lekker dat we besloten om hier nog een keer terug te komen. De bediening bestaat uit jonge, gezellige mensen die echt de tijd voor je nemen. Ik ben een zalm liefhebber en koos ook voor de zalm. Een echte aanrader! Ik ben persoonlijk niet zo’n fan van alcohol maar met een Sangria kan je mij zeker wel blij maken! Ik bestelde er een met rode wijn (witte Sangria verkopen ze ook veel in Portugal) en kreeg een supergroot wijnglas. Hier had ik voor de rest van de avond meteen genoeg aan.

Em Alta Na Baixa, R. São Nicolau 20, 1100-061 Lisboa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *