Wanderlust

Ibiza’s en Formentera’s mooiste stranden

Buenos Dias en welkom op mijn tweede Ibiza blog. Leuk dat je er bent! Benieuwd naar Ibiza’s en Formentera’s mooiste stranden? In dit bericht deel ik welke stranden ik zelf heb bezocht en nog veel meer tips!

De laatste twee dagen van onze reis huurden we een auto en zijn we het eiland gaan verkennen. Wist je dat Ibiza niet eens zo groot is? Het eiland is ongeveer 41 bij 20 kilometer. Ter vergelijking: dit is bijna drie keer zo groot als Texel. We ontdekten heerlijke stranden, bezochten een hippiemarkt en waren net op tijd voor een zonsondergang bij Es Vedra. En ohja! We zijn nog een middag naar Formentera geweest (zonder auto), een wat kleiner eiland ten zuiden van Ibiza wat werkelijk een paradijs op aarde is!


Formentera

Look at that view! De Bahama’s? Bora Bora? Nee hoor.. Dit paradijsje ligt gewoon in Europa. Vanaf Playa d’en Bossa, de plaats waar wij verbleven, vaar je binnen 40 minuten naar het prachtige Formentera. Formentera is niet zo’n groot eiland en maar 19 kilometer lang. Je komt met de boot aan in het havenplaatsje La Savina. Voor een paar euro per persoon kun je voor de hele dag een fiets huren om het eiland te gaan verkennen. Dat is het voordeel van zo’n klein eiland. Let er op dat je zodra je het stadje verlaat voornamelijk over zandweggetjes zal moeten fietsen. Wees dus voorbereid en neem genoeg te drinken mee! Wij bezochten Playa de Ses Illetes, hier hoorden we mooie verhalen over. Bij aankomst op het strand keken we werkelijk onze ogen uit! Nog nooit had ik zulk helder turquoise water gezien. In combinatie met het witte strand is het net of je in de Caraïben bent beland, en dat in Europa! Dit strand is een van de mooiste stranden van Formentera en heeft ook wat kleinere eilanden ervoor liggen waar je eventueel naartoe kunt zwemmen en op kunt klimmen.

Een paar andere tips zijn: Playa de Levante, Playa Es Arenals, Playa Migjorn en Cala Saona.

 

Cala d’Hort – Es Vedra

Cala d’Hort ligt in het zuidwesten van het eiland en is omgeven door rotsen. Vanaf het strand heb je een mooi uitzicht op het magische Es Vedra. Es Vedra is een rotseiland waar zich veel mysterieuze verhalen de ronde over doen. Zo zou de gezonken stad ‘Atlantis’ vlakbij in de oceaan liggen. Es Vedra heeft een sterk magnetisch veld net als de Noordpool en de Bermuda driehoek. Hierdoor kunnen kompassen verstoord raken en de wat gevoelige individuen zullen dit ook merken. Het eiland zou een positieve werking op je geest hebben. Gelukkig waren wij precies op tijd voor een zonsondergang bij Es Vedra! En inderdaad.. We voelden ons echt helemaal zen.


Nog een paar tips op een rijtje:

Cala Benirraz – Beter bekend als het hippiestrand van Ibiza. Dit strand ligt in het noorden van het eiland en is omgeven door heuvels. Op zondag is het altijd feest en komen voor zonsondergang alle hippies samen om te trommelen.

Cala Conta – Ten westen van het plaatsje San Antonio ligt dit populaire strand. Het bestaat uit twee delen waarvan een omringd is door rotsen en een door duinen. Vanaf het strand heb je een supermooi uitzicht op wat eilandjes die ervoor liggen. Het kan hier zomers erg druk zijn dus zorg dat je op tijd bent in verband met het parkeren.

Aiguea Blanques – Wil je liever niet de drukte opzoeken? Dan is dit het perfecte strand. Het is hier zo rustig omdat het wat lastiger te bereiken is en je kunt er alleen met de auto komen. Het strand ligt tussen de kliffen dus ik raad je aan om een beetje vroeg te gaan omdat de zon wat eerder achter de rotsen verdwijnt.

Veel strandplezier!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *